Комплекс СТАРО БЪРДО

За комплекса

Тук времето и пространството остават отворени към безкрая.

Тук тесните калдъръмени улички пазят спомените за борбите и страданията, за подвизите, честта и славата на предците.

Тук в съзнанието ти нахлуват онези божествени звуци - симфония от тихо жужене, птичи гласове и ромон на вода, смесени в едно невъобразимо вълшебство от тихия повей на вятъра.

Тук в Котелския Балкан, във възрожденска Жеравна е „Старо бърдо” - къща за гости съхранила българските традиции и обичаи, християнските ценности и добродетели.

Тук са се възцарили тишината и спокойствието. Минавайки тихо на пръсти през двора, дъхът ти спира от някакво трудно обяснимо очакване, после душата ти се отпуска, погледът ти се плъзва по плочите и по зелените треви в процепите.

Тук в механата ще усетите домашният уют на селския живот, ще опитате изисканото кулинарно меню, ще отпиете от отбраните вина и напитки.

Тук - далече от динамиката на ежедневието, зад стените на „Старо бърдо”, е модерния релакс комплекс: джакузи, финландска сауна, парна баня, зала с фитнес уреди.

Тук Явор, Бор, Дъб, Орех, Бук, Липа, Елха, Бреза не са само горски видове, а осемте модерно обзаведени стаи за гости в ”Старо бърдо”, които те въвличат в уникална хармония за почивка – локално парно, цифрова телевизия, собствен санитарен възел.

Тук излизаш на верандата, вдигаш глава и погледът ти прибягва по ярките керемидени покриви на възрожденските къщи, по острите върхове на вековните борове. Душата ти сякаш се е вплела в простора, затова ти е леко и хубаво. Чувстваш се свободен и готов да литнеш над тези гори, високо в синьото ведро небе, неопорочено и чисто, невероятно за да е истинско. Още един ден е отминал по безкрайния друм на времето, но ден неповторим - защото ти бе в „Старо бърдо”.

„Старо бърдо” - красиво и вълнуващо преживяване за приятели и гости.

„Старо бърдо” - приказка написана с много любов...

Прочетете я и Вие! Със сигурност ще Ви хареса.